Market Wrap: Bitcoin Breaks $11.8K; BTC in DeFi Doubles in augustus

Bitcoin’s prijs is aan het stijgen terwijl augustus een hete maand is geweest voor de cryptocurrency in de decentrale financiën.

 • Bitcoin (BTC) handelend rond $11.857 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET). Het winnen van 1,3% over de vorige 24 uur.
 • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $11.568-$11.891
 • BTC boven zijn 10-dagen en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, een bullish signaal voor markttechnici.

Bitcoin is in de opwaartse spiraal terechtgekomen, en gaat tot $11.891 met meer kopers dan verkopers op de markt donderdag. „Dit is vergelijkbaar met wat we zagen op zondag, 9 augustus – een snelle beweging van $11.500 tot $12.000 en dan terug naar $11.300,“ zei John Willock, CEO van crypto vermogensbeheerder Tritum. „Misschien hebben we $13.500 in de volgende fase in de komende dagen,“ voegde hij eraan toe.

David Lifchitz, chief investment officer voor de firma ExoAlpha, verwacht een bitcoin price bull run om door te gaan als het een nabijgelegen hindernis overwint. „Al met al is $12.500 het belangrijkste niveau om op een duurzame doorbraak op een sterk volume te letten,“ zei hij. „Alles wat anders is, zal nep zijn, zoals het vaak te zien is in een historische grafiek van BTC/USD.“

Op de markt voor Bitcoin Code-opties begint de open rente (het aantal uitstaande contracten) af te vlakken na het passeren van de $2 miljard mark voor het eerst sinds juli.

Sappige rendementen in de DeFi-markt zorgen ervoor dat handelaren hun interesse in opties verliezen, volgens Viashl Shah, oprichter van de derivatenbeurs Alpha5. „Elke derivatenhandelaar die op zoek was naar incrementele opbrengst en levered rendement is bezaaid met de omvang van de bewegingen in DeFi,“ vertelde Sjah CoinDesk. „Dus, natuurlijk, kosten van kapitaal dicteert op zijn minst enige aandacht op die manier.“

Bitcoin op DeFi verdubbelt in augustus

Ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, was omhoog Donderdag, handel drijvend rond $415 en klimmend 4% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET).

Aan het begin van het jaar bedroeg het aantal bitcoins in de decentrale financiën, ofwel DeFi, 1.453 BTC. Dat bedrag is nu tot 48.922 BTC vanaf donderdag. Alleen al in augustus is de bitcoin in DeFi meer dan verdubbeld ten opzichte van 20.890 BTC op de eerste van de maand. Gedecentraliseerde financiering geeft investeerders nieuwe wegen om inkomen te genereren, of „opbrengst“, en als gevolg daarvan hebben bitcoineigenaren meer dan 570 miljoen dollar aan BTC tegen de huidige prijzen in het DeFi-ecosysteem opgesloten.

Michael Gord, mede-oprichter van handelsfirma Global Digital Assets, zegt dat veel handelaren winst nemen en meer bitcoin kopen gezien de potentiële kortstondige aard van DeFi. „Ik zou aannemen dat de winsten van DeFi terug worden gezet in BTC als de veilige activa,“ zei hij tegen CoinDesk. „DeFi lange termijn zal een revolutie teweegbrengen in de financiën, maar deze korte termijn bubble is gebonden aan pop uiteindelijk, naar mijn mening.“

Andere markten

Digitale assets op de CoinDesk 20 staan meestal in de groene donderdag. Opmerkelijke winnaars vanaf 20.00 uur UTC (16.00 uur ET):

 • 0x (ZRX) + 22,3%
 • qtum (QTUM) + 16,5%
 • basic attention token (BAT) + 16,2%

Een opvallende verliezer vanaf 20:00 UTC (16:00 p.m. ET):

 • chainlink (LINK) – 3,1%

Aandelen:

  • In Azië eindigde de Nikkei 225 de dag met 1%, gesleept door fabrikant Dainippon die 5,1% verloor en Yahoo Japan met 4,5%.
  • In Europa sloot de FTSE 100 in de rode 1,6% als de Amerikaanse werkloosheidscijfers stegen naar 1,1 miljoen deze week.
  • De S&amp van de Verenigde Staten; P 500 won 0,30% aangezien de technologieaandelen opnieuw aanwinsten maakten en de best presterende sector van de index tot nu toe dit jaar is geweest.

Goederen:

  • Olie is plat, omhoog 0,05%. Prijs per vat van West-Texas Tussenliggende ruwe olie: $42.77.
  • Goud was in de groene 1,2% en op $1.927 vanaf de perstijd.

Treasurys:

 • Amerikaanse schatkistcertificaten zijn donderdag allemaal uitgegleden. De rendementen, die in de tegenovergestelde richting bewegen als prijs, waren het meest gedaald op de 10-jaar, in de rode 5,2%.