Bitcoin meer dan $14.000, maar de hype in de detailhandel is nog niet eens begonnen.

Bitcoin is erin geslaagd om op overtuigende wijze de felbegeerde 14.000 dollar te halen. Echter, de interesse van de detailhandel lijkt nergens te worden gezien.

Bitcoin is de afgelopen dagen op dreef geweest, en het lijkt erop dat de cryptocurrency er eindelijk in geslaagd is om het $14.000 niveau resoluut te doorbreken.

Interessanter is echter dat de belangstelling van particuliere beleggers niet in de buurt lijkt te komen van de piek van 2017.

Bitcoin Retail Interest Nergens te bekennen
Op het moment van dit schrijven handelt Bitcoin Rush op ongeveer $14.500, wat betekent dat het ongeveer 37% lager is dan het historische hoogtepunt van $20.000 dat in december 2017 in kaart is gebracht.

De 2017 parabolische stierenloop is misschien wel de meest opvallende gebeurtenis in de geschiedenis van de cryptocrisis, en het is zeker wat het voor de reguliere media en retailbeleggers heeft gebracht. Gegevens van Google Trends ondersteunen dit. Het is meestal een goede indicator voor de interesse van de detailhandel in het veld.

Bitcoin zoekt gegevens. Bron: Google Trends

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, zijn de huidige zoektochten naar de term „Bitcoin“ op wereldwijde schaal voor de afgelopen 5 jaar nog lang niet in de buurt van hun piek in 2017.

Dus waar komt het geld vandaan?
Er kan worden beargumenteerd dat er de afgelopen maanden veel nieuwe institutionele beleggers naar Bitcoin zijn gekomen.

MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf van de NASDAQ, kocht in totaal voor $425 miljoen aan BTC of precies 38.250 bitcoins. Later onthulde Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, dat hij 18.000 bitcoins, ongeveer 0,266% van het totale aanbod, privé bezit.

Jack Dorsey’s financiële dienstverlener Square kocht onlangs ook voor 50 miljoen dollar aan BTC en voegde zich bij de lijst van beursgenoteerde bedrijven die eigenaar zijn van de cryptocurrency.

Dat is het niet. Uit rapporten van het begin van het jaar bleek dat 36% van de institutionele beleggers eigenaar is van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Meer recentelijk toonde een onderzoek aan dat 26% van hen ook van plan is om hun blootstelling te verhogen.

Met andere woorden, op dit moment lijkt het erop dat de meest recente rally vooral gedreven wordt door slim geld. Natuurlijk, zoals de geschiedenis heeft aangetoond, is het waarschijnlijk dat retailbeleggers zullen aantrekken, maar zal het tegen die tijd te laat zijn? We zullen moeten afwachten.